Lotte Kjoeller

Lotte Kjoeller

Location: Denmark

Mine egne fotos er mest croquis fotos. Jeg har jo trådt mine barnesko i billedkunsten og er en dygtig maler, så jeg arbejder med foto som en billedkunstner med anderledes farve og anderledes former. Det bekymrer mig ikke om teknikken er "rigtig". Det vigtigste er udtrykket. Jeg kan godt lide det "skæve" foto hvor fejlen er en del af det færdige udtryk. Jeg manipulerer ikke med fotoet men bruger mit kameras objektiver og low light (underbelysning) til at fremkomme med det rette udtryk.

I 2020 Opfinder jeg en blandform mellem foto og maleri som jeg kalder på engelsk "photo paintings". Min karrierre tager nu en drejning hvor foto også indgår. Signerer fra nu af (2020) med et lille foto i højre nederste hjørne af maleriet sammen med min signatur.

Jeg har længe arbejdet med at bruge fotos i mine malerier, ja siden jeg var ung, men også i mine illustrationer. Fotos har været et supplement til min kunst og en måde at studere mit motiv på når jeg maler. Jeg arbejder meget med photo paintings for tiden. I malerierne indgår et eller flere fotos integreret i malingen og i værket. På siden i menyen her på sitet der hedder "photo paintings" viser jeg udvalgte malerier så store at de integrerede fotos kan ses.

De foto der bruges bliver taget enten med mig selv som fotograf eller er fotos af mig selv som venner eller familiefotos som andre har taget der indgår. Disse foto limes på billedet med trælim da det er den mest holdbare lim der findes. Til sidst lakeres fotoet så det kan holde farverne evigt. Derefter bliver det ved hjælp af maling integreret i billedet ved at male fotoet sammen med maleriet dog på en måde så fotoet stadig fremgår.

Her på sitet findes også "rigtige" fotos der kun er fotos samt kunstvideoer. For nu har jeg taget skridtet fuldt ud og begyndt at fotografere for alvor. Dette skete i begyndelsen af mit andet ægteskab fordi min nye mand Lars Kjøller Therkelsen selv havde fotograferet i sin ungdom og gerne ville give gode ideer og stå model til fotos skabt af mig. Han gav mig mit kamera i gave. Og når ægtefællen nyder dette arbejdsfællesskab og så gerne vil, ja så begynder billedkunstneren jo at fotografere....


Portfolio:

Lotte Kjoeller hasn't uploaded any images yet. Please check back soon!