Heleen Cornet

Sinds 1974 woon ik op op de Nederlandse Antillen waarvan de laatste dertig jaar op Saba, een klein eilandje in de Caribishe Zee, met een magisch nevelwoud op de top van de berg. Hier zijn geen grenzen aan inspiratie voor mij. Wanneer we kamperen midden in de natuur, omgeven door het geluid van vogels, druppend water en wind, dan duurt het niet lang voordat alle geluiden waaraan we in onze drukke maatschappij gewend zijn verdwijnen uit mijn hoofd en er ontstaat dan een vredig diep contact met de natuur.

Om naar de top van de Mt. Scenery te gaan vraagt voorbereiding. We moeten onze kampeerspullen 1064 treden dragen naar een hoogte van 872 meter. Gedurende de wandeling verliezen we geleidelijk aan onze hectische manier van denken en wanneer we op de kampeerplaats aankomen heeft al een deel van de verandering plaatsgevonden.

Normaalgesproken schilder en teken ik de hele dag en we blijven ongeveer vier nachten in het nevelwoud op de top van Mt. Scenery. Het is modderig, vaak koud en erg nat, maar het is ongelooflijk mooi.

Mijn werk is gebaseerd op de studies en foto’s die ik op de top gemaakt heb. Ik gebruik bladeren, draden , tule en kant met waterverf op aquarel canvas. Aquarelverf is een moeilijk techniek voor op de top van de berg aangezien de vochtigheidsgraad daar normaal meer dan 95% is. Wanneer ik schilder in mijn studio op Saba doet de aquarelverf veel van het werk zelf: de kleuren vloeien over het canvas en mengen samen op hun eigen wijze. Ik maak nauwelijks gebruik van kwasten. Aangezien het medium van aquarelverf en het nevelwoud hetzelfde is, namelijk water, is het zonder twijfel dat medium en onderwerp een perfecte match vormen.


Portfolio:

Rainforest Paintings

Mt. Scenery Crater 1 “Mt. Scenery Crater 1”

hoogte 116.84 cm
Breedte 147.32 cm
Mixed Media

Mt. Scenery 2012 “Mt. Scenery 2012”

hoogte 114.3 cm
breedte 175.26 cm
Watercolor on canvas